Nog altijd meer CEO's die Jan heten dan vrouwen die CEO zijn

07/03/2022 - 16:42

De geschiedenis van Internationale Vrouwendag begint meer dan honderd jaar geleden. Deze symbolische dag ontstond op 8 maart 1908 in New York toen vrouwen op straat kwamen om te ijveren voor meer loon, kortere werktijden en betere arbeidsomstandigheden. In 1978 werd de Internationale Vrouwendag door de Verenigde Naties erkend.

Carol Devos begon bij TerraCottem in 1994, waar ze in de internationale verkoop werkte. In 2003 richtte ze het internationale verkoopkantoor in Spanje op en tien jaar later werd ze algemeen directeur van het productiebedrijf. In het kader van de Internationale Vrouwendag stellen we haar enkele vragen.

Wat zijn je ervaringen als vrouw in deze functie?

Ervaar je een evolutie in aanvaarding als vrouw aan de top van een bedrijf te staan?

Ik ben zaakvoerder in een sector waar vooral mannen actief zijn. Het is niet altijd van een leien dakje gegaan maar niks is perfect. Het heeft me gemaakt tot wie ik vandaag ben. Ik denk dat de grootste en meest gemediatiseerde evolutie gekomen is sinds de ‘#metoo’ beweging. Jammer genoeg worden veel vrouwen (maar ook veel mannen) met grensoverschrijdend gedrag geconfronteerd, ook op de werkvloer. Het is goed dat dit als onaanvaardbaar wordt beschouwd en bespreekbaar is geworden.

Welke zijn je Vrouwelijke rolmodellen in de maatschappij?

De vrouwen in mijn familie (hun levenslust en solidariteit), Marie Curie (pionierswerk in onderzoek en eerst vrouw die nobelprijs wint), Angela Merkel (haar waarden, werkethiek, analysevermogen, no BS-attitude)

Zijn er volgens jou belangrijke verschillen tussen vrouwelijke en mannelijke ondernemers?

Ik heb verschillenden mannelijke ondernemers horen zeggen dat vrouwelijke ondernemers meer empathisch zijn. Van een vrouw die carrière maakt en een gezin heeft, wordt soms gevraagd: hoe kan je dit bolwerken? Aan een man wordt dit zelden gevraagd.

Hoe doe ik het? Mijn tijd goed indelen. Langer vergaderingen en zakenlunchen zijn voor mij een overbodige luxe. Ik kan met die tijd zoveel andere dingen doen.

Welke acties zijn effectief om vrouwelijk ondernemerschap te stimuleren?

Het begint al van jongs af aan. Jongens en meisjes zijn verschillend maar toch zouden ze op dezelfde manier moeten opgevoed worden. School speelt hier ook een rol, vooral bij het helpen kiezen van een studierichting. Het is belangrijk dat jongeren een richting en job kiezen die bij hun interesses en karakter past, ongeacht hun geslacht. Eenmaal op de werkvloer, zal de kinderwens mogelijks een invloed hebben op de carrière van een vrouw. Wanneer dat zo is, is het heel jammer. Kinderen krijgen mag geen obstakel zijn om door te groeien in een bedrijf. Vandaar het belang van een goede kinderopvang, flexibele werkuren, thuiswerken enz. Dit laatste heeft Covid-19 in een stroomversnelling gebracht. Maar er is nog zoveel voor verbetering vatbaar: mannen zouden ook recht moeten krijgen op moederschapsverlof. En waar we zo snel mogelijk komaf mee moeten maken, is het loonverschil tussen mannen en vrouwen!

 Internationale Vrouwendag 2022 - We vragen het aan Carol

Ons team van experten bestaat uit creatieve geesten, die elkaar graag ondersteunen en aanvullen.

Ontmoet het TerraCottem team