De succesvolle transformaties van een oude fabriek naar levendige stedelijke daktuinen in Brisbane

15/03/2022 - 15:59

Snelle verstedelijking brengt uitdagingen met zich mee om steden groener, schoner en leefbaarder te maken.

Brisbane's West Village in Australië is een uitstekend voorbeeld van hoe het (her)ontwikkelen en onderhouden van duurzame groene leefruimtes ons opnieuw verbindt met de natuur.
Wist je dat TerraCottem helpt bij de ontwikkeling van duurzame steden en gemeenschappen?

In de afgelopen twee jaar is Brisbane's West Village getransformeerd in een innovatief levend erfgoeddorp.
Ontdek hoe TerraCottem bodemverbeteraar hielp een oud fabrieksterrein te verbouwen in een stedelijke Jungle met prachtige exotische daktuinen.

De architectuur van West Village is geïnspireerd op 's werelds meest tot de verbeelding sprekende wijken. Het brengt een gemeenschap samen in een leefbaardere omgeving met ruimte om er te werken, wonen en spelen. West Village geeft een nieuwe kijk op stedelijk wonen: levendige lanen met prachtige daktuinen en bloeiende weelderige, gezonde tropische tuinen. Dit alles is tot leven gekomen met de hulp van TerraCottem bodemverbeteraar, waardoor West Village een aantrekkelijke plek is om te wonen en te werken.

Waarom TerraCottem?
TerraCottem is de ideale bodemverbeteraar om de opname van voedingsstoffen te maximaliseren, 50% water te besparen, en de lopende onderhoudskosten te verlagen. Het succespercentage bij het planten van bomen kan oplopen tot 90% - meer groei, minder werk.

Het team van Centenary Landscaping Supplies mengde 3kg/m³ TerraCottem universal in een speciaal voor dit project ontwikkeld groeisubstraat.

Des Cloake, hoofdarchitect bij RPS Landscape Architects en coördinator van het West Village project verduidelijkt: “Ik had TerraCottem reeds eerder mirakels zien verrichten op zandige bodems. We gebruikten Terracottem in combinatie met speciaal voor dit project gespecificeerde, geproduceerde en kwaliteitsgecontroleerde media om zo het no-nonsense resultaat van hoge kwaliteit te bereiken dat voor deze beplantingen vereist was”. Hij besluit: “Goede resultaten worden bereikt als de juiste materialen worden gespecificeerd en vervolgens geproduceerd en geïnstalleerd met strenge kwaliteitscontroles".

West Village heeft verschillende prijzen gewonnen voor ontwerp en innovatie, waaronder de "Finalist for Commercial Landscape Construction of the Year"-award en “High-Density Development”. Verder won West Village Brisbane de “National Landscape Architecture Awards” en stedelijke vernieuwingsprijzen.

TerraCottem helpt bij het ontwikkelen van duurzame steden en gemeenschappen zoals deze.

West End Village Australia TerraCottem
West End Village Australia TerraCottem
West End Village Australia TerraCottem
West End Village Australia TerraCottem
West End Village Australia TerraCottem
West End Village Australia TerraCottem
West End Village Australia TerraCottem
TerraCottem
TerraCottem West End Village