Waterschaarste is een hot topic geworden over de hele wereld

21/03/2022 - 16:54

Wereldwaterdag wordt sinds 1993 elk jaar op 22 maart gehouden.

Waterbesparing is een belangrijk aandachtspunt. De kraan opendraaien en een glas water inschenken, een douche nemen of je kleren wassen... Dit zijn allemaal alledaagse handelingen in ontwikkelde landen. Maar wat als we dat op een dag niet meer zo gemakkelijk zouden kunnen doen? Sinds het begin van deze eeuw waarschuwen wereldorganisaties dat het grootste deel van de wereldbevolking binnen enkele jaren met een watertekort te maken zal krijgen, als gevolg van de bevolkingsgroei, maar vooral door de opwarming van de aarde, die de waterkringloop verstoort.

TerraCottem was in 1993 een pionier bij de aanpak van dit probleem, toen het nog slechts bepaalde regio's in de wereld betrof. Vandaag is het een wereldwijd probleem.

Elke TerraCottem bodemverbeteraar bespaart aanzienlijke hoeveelheden water in tuinen en parken door zowel de frequentie als de hoeveelheid water te verminderen die nodig is om planten gezond te laten groeien. TerraCottem is gecertificeerd als een Smart Approved WaterMark na het doorlopen van een toelatingsproces met bewezen waterbesparende resultaten.

Hoe? Heel eenvoudig: door een kleine hoeveelheid TerraCottem te mengen met de grond bij aanplantingen. Eén toepassing heeft een waterbesparende werking van minimaal 8 jaar, waardoor de toepassing van TerraCottem een langetermijninvestering is.

En hoe bespaart TerraCottem eigenlijk water? Enerzijds bevorderen de groeistimulatoren of biostimulanten, TerraCottem's handelsgeheim, aanwezig in de bodemverbeteraars, de wortelgroei waardoor planten sneller aanslaan, een groter wortelstelsel ontwikkelen en dus sneller restwater vinden. Anderzijds absorberen TerraCottem's hydro-absorberende polymeren het water dat normaal verloren gaat aan verdamping, en slaan dit op ter hoogte van de wortels, waardoor de watervoorraad geoptimaliseerd wordt en het volume en de frequentie van de noodzakelijke irrigatie tot 50% gereduceerd wordt. Het opgeslagen water wordt ter beschikking gehouden van de plant die er op verzoek toegang toe heeft via haar wortelharen, waardoor het water langer in de wortelzone blijft.

Al bijna 30 jaar helpt TerraCottem groenprofessionelen om succesvolle landschappelijke projecten te realiseren en tegelijkertijd het waterverbruik te verminderen.

Het Smart Approved Watermark is het bewijs van de waterbesparende voordelen van TerraCottem.

Smart Approved WaterMark certificeert waterefficiënte producten en diensten in Australië en Europa.

Water scarcity is a hot topic across the world